چگونه دانش مالی کودکان را افزایش دهیم؟


هوش مالی یا دانش مالی یک مهارت ضروری است که آنچنان که باید به آن توجه نمی شود. هر چند در آینده عزیزان ما بسیار تاثیرگذار است. بنابراین، این بار ما  به سراغ سوال تقویت هوش مالی کودکان شیراحمدی  رفتیم و می خواهیم بدانیم چیست؟

متاسفانه در مدارس دنیا کمتر پیش می آید که به بچه ها آموزش مالی و اقتصادی بدهند و در مدارس خودمان هم صحبتی از این موضوع نیست! در حال حاضر اصطلاحی به نام «هوش مالی» داریم که نشان می دهد یک فرد کوچک یا بزرگ از امور مالی اطلاع دارد. البته ممکن است «سواد مالی» اصطلاح دقیق تری باشد، اما این دو اصطلاح به یک معنا هستند و به جای هم به کار می روند. اگر بخواهیم دقیق تر باشیم، هوش مالی بیشتر معطوف به اقتصاد و طبیعت است و دانش مالی بیشتر بر کسب و یادگیری متمرکز است.

به گفته وب سایت Instopedia، "سواد مالی درک مدیریت پول، اعتبار و بدهی است" که "برای تصمیم گیری مالی ضروری است."

دستورالعمل ها

یک فرد با سواد مالی می داند که چگونه پول و دارایی های خود را مدیریت کند و چگونه از درآمد خود برای جلوگیری از بدهی به درستی استفاده کند. چنین افرادی از دانش و تجربه لازم برای تصمیم گیری در مورد مسائل اقتصادی به تنهایی برخوردار هستند و می توانند فرصت های سرمایه گذاری سبک و سنگینی را ایجاد کنند.

اهمیت ارتقاء سواد مالی کودکان

چه بخواهیم و چه نخواهیم، ​​پول و دارایی مسائل مهم زندگی هستند. در این میان تقویت هوش مالی کودکان به ویژه از سنین پایین نقش انکارناپذیری در آینده آنها خواهد داشت.

برخی از مزایای کار بر روی هوش مالی کودکان:

فرزند شما ارزش پول را درک می کند و پول کمتری خرج می کند. آرام آرام صحبت از قیمت چیزهای مختلف به کودک نظر گرانی و ارزانی می دهد.

وقتی بچه ها ارزش پول را می بینند، بیشتر احتمال دارد که هدیه بگیرند.

اگر کودکان در معرض انواع مختلفی از خطرات مالی قرار بگیرند، بیشتر مراقب خواهند بود که بدهی سنگین نگیرند یا در آینده دچار ورشکستگی نشوند.

تمایل آنها به برنامه ریزی برای آینده ممکن است افزایش یابد. مثلا پس انداز پول برای عیدی، سرمایه گذاری در ملک یا کنار گذاشتن پول برای بازنشستگی.

زندگی آنها شادتر، استرس کمتر و اضطراب کمتری خواهند داشت.

مهارت های استقلال مالی

نکات کاربردی برای ارتقاء سواد مالی کودکان

سن کودک و مرحله فعلی رشد به طور طبیعی بر درک آنها از مسائل مالی و اقتصادی تأثیر می گذارد. البته، ما نظرات مختلفی در مورد نکات مالی که بچه ها در هر سنی می توانند یاد بگیرند، داریم. علاوه بر این، روابط اجتماعی و حضور کودک در اجتماع از عوامل موثر در تقویت آگاهی اقتصادی است. از دیگر عوامل مهم می توان به فرهنگ، رسانه و نظر خانواده، همکاران و مربیان کودک اشاره کرد. عمدتاً خانواده که تأثیر غیرقابل انکاری در نگاه کودک به اقتصاد دارد.

برخی مطالعات نشان داده است که شرکت کودکان در برنامه ها و دوره های آموزشی مالی تاثیر مثبت و معناداری بر تقویت هوش مالی آنها دارد. در عین حال، افتتاح حساب پس انداز برای کودکان بسیار مهم است. نکته دیگری که نباید از آن غافل شد منبع درآمد کودک یا نوجوان (کمک هزینه، هدایا، کار پاره وقت و...) و میزانی است که تحت کنترل اوست.

روش های تقویت هوش مالی کودکان

حال برای بهبود هوش مالی کودکان چه کنیم؟ از راه های زیر می توانید هوش مالی فرزندتان را افزایش دهید:

1. از پول جیبی به عنوان یک ابزار آموزشی استفاده کنید

به شوهرت میگی؟ اگر بله چقدر است؟ این پول را در ازای کار و خدماتش به او دادید یا فقط بی خیال بود؟

کارشناسان با اصول رضایت دادن به کودکان موافق نیستند. جان لانزا، نویسنده کتاب هنر پول جیبی، والدین را تشویق می کند که به پول جیبی به عنوان سرمایه گذاری در سواد مالی نگاه کنند که به کودکان امکان می دهد پول خود را خرج کنند، پس انداز کنند و با دیگران تقسیم کنند. از سنین پایین کار کنید. دلیل او جالب است: ما والدین برای کلاس های ورزشی و هنری هزینه می کنیم. اگرچه، البته، اکثر بچه ها در نهایت به هنرهای رزمی یا استاد پیانو تبدیل نمی شوند. اما سواد مالی یکی از مهم ترین مهارت های زندگی است و ارزشی بیش از این دارد.

هوش مالی کودکان چیست؟

لانزا همچنین معتقد است که تهیه پول جیبی نباید به انجام کارهای خانه توسط کودک بستگی داشته باشد. زیرا به این ترتیب کودک می تواند پول را کم کند و از زیر بار این مسئولیت ها خلاص شود و یا پول را بگیرد و کار را ناتمام رها کند. البته برخی از نویسندگان و کارشناسان نظر مخالف دارند و یادآوری می کنند که اگر کودک برای پول کار کند ارزش خود را بهتر درک می کند. در این زمینه، برخی نیز انجام کارهای نیمه وقت را پیشنهاد می کنند که به کودکان مسئولیت و مهارت می دهد. گروهی دیگر بر این عقیده اند که غیرمنتظره بودن کمک هزینه اشکالی ندارد، اما بهتر است مقداری به آن اضافه شود تا اینکه کارهای اضافی در خانه انجام شود.

2. اجازه دهید کودک از سنین پایین با اشتباهات روبرو شود

در برنامه نویسی می گویند بهتر است یک برنامه از همان ابتدا مشکل داشته باشد تا با کمترین زحمت در مرحله اولیه مشکل حل شود. زیرا بروز همان مشکل در مراحل بعدی می تواند ضررهای زیادی را به همراه داشته باشد. این توصیه برای کارآفرینان و استارت آپ ها نیز صدق می کند. همین امر در مورد اطلاعات مالی نیز صدق می کند. به عنوان مثال، بدون شک بهتر است کودک در دوران دبستان با پول خود یک اسباب بازی بی کیفیت بخرد و پشیمان شود تا اینکه در دوران دبیرستان پول خود را خرج کاری کند که آسیب زیادی به خود و خانواده اش وارد کند.

به عبارت دیگر، خوب است زمانی که قیمت مناسب است اشتباه کنید و  برای کلاس هوش مالی کودکان زهرا شیراحمدی  تجربه کسب کنید. این نوع تجربیات شخصیت مالی فرد را نیز مشخص می کند. برای مثال، ممکن است متوجه شوید که فرزندتان بیشتر مستعد خرج کردن یا پس‌انداز است. یا بیشتر به احساس درونی یا تجزیه و تحلیل و محاسبات متکی است. شناخت خوب فرزندتان از خودش، عادات، قوت ها و ضعف های مالی او در زندگی حال و آینده او بسیار ارزشمند خواهد بود.


آهنگ جدید محمد علیزاده به نام من از عشق بارون به دریا زدم

متن آهنگ من از عشق بارون به دریا زدم محمد علیزاده


من از عشق بارون به دریا زدم به بارونو به آسمون دعوتیم !♫!

چه مهمونی با شکوهی شده تو این لحظه هایی که هم صحبتیم !♫!


آهنگ جدید محمد علیزاده به نام من از عشق بارون به دریا زدم